Οραματίσου το που θέλεις να πας.

Δέξου το που βρίσκεσαι τώρα. Οραματίσου το που θέλεις να πας. Κάνε κάτι για αυτό. 

Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία αλλαγών. Μια αλλαγή χρειάζεται κάποια συγκεκριμένα, απλά, αλλά και πολύ σημαντικά βήματα. Λόγω της απλότητας τους τα θεωρούμε δεδομένα, αυτονόητα και πολλές φορές δυσκολευόμαστε να τα ακολουθήσουμε εμποδίζοντας εμείς οι ίδιοι ή καθυστερώντας την εκτέλεσή τους και συνεπώς την ίδια την αλλαγή. 

•Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσει κάποιος την τωρινή του κατάσταση. Το που βρίσκεται τώρα, τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και με ποιον τρόπο, ποιες είναι οι δυνατότητες ρεαλιστικά που έχει στο να προχωρήσει σε μια αλλαγή. Να δεχτεί το που βρίσκεται και να νιώσει ευγνώμων για ότι έχει καταφέρει. 

•Το δεύτερο βήμα είναι να σκεφτεί τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει, τι είναι αυτό που θέλει να βελτιώσει και να εξελίξει. Να φέρει στην σκέψη του ακριβώς και με λεπτομέρεια τι θέλει να πετύχει και ακόμα πιο σημαντικά, να κάνει ένα πλάνο για το πως θα το πετύχει αυτό. Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει μεθοδικά και σταδιακά στον στόχο του. 

•Το τρίτο και τελευταίο βασικό βήμα είναι να μετατρέψει τις σκέψεις του σε πράξεις. Να πάρει την απόφαση και να ξεκινήσει έμπρακτα να ακολουθεί το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Να κάνει την πρώτη κίνηση, κάτι φαινομενικά απλό αλλά και για πολλούς τόσο δύσκολο.